Apakah Tahap Jurang? Kumpulan Akaun dan Instrumen yang manakah Peraturan Tingkat Kesenjangan yang diterapkan pada Exness?

Apakah Tahap Jurang? Kumpulan Akaun dan Instrumen yang manakah Peraturan Tingkat Kesenjangan yang diterapkan pada Exness?
Peraturan Tingkat Jurang digunakan untuk membatasi slippage untuk pesanan tertunda dan diterapkan ketika harga pesanan tertunda anda berada di dalam jurang harga kerana turun naik atau faktor lain.

Peraturan Tahap Jurang berlaku untuk jenis akun berikut: akun Standard Cent, Standard, Pro, Standard Plus, Raw Spread, dan Zero.

Apakah Tahap Jurang?

Level Gap mewakili perbezaan pips antara harga permintaan pesanan tertunda dan harga pasaran pertama setelah jurang.

Instrumen perdagangan yang berbeza mempunyai nilai Tahap Jurang yang berbeza. (Rujuk jadual di bawah untuk nilai Tahap Jurang.)


Bilakah Peraturan Tahap Jurang digunakan?

Peraturan Tingkat Jurang diterapkan ketika harga yang diminta yang ditentukan dalam pesanan tertunda anda berada dalam jurang. Menurut peraturan ini, jika perbezaan pips antara harga pasaran pertama (setelah jurang) dan harga pesanan anda yang diminta sama atau melebihi jumlah pip tertentu (Level Gap) untuk instrumen tertentu, pesanan anda akan dilaksanakan pada harga pasaran pertama selepas jurang. Sekiranya perbezaannya kurang dari Level Gap, pesanan anda akan dilaksanakan pada harga yang anda minta.


Akun dan kelompok instrumen mana yang diatur Peraturan Tingkat Kesenjangan?


Peraturan Tingkat Jurang diterapkan pada instrumen berikut:

  • semua pasangan mata wang dengan akhiran -c (akaun Standard Cent)
  • semua pasangan mata wang dengan akhiran -m (Akaun standard) termasuk Crypto, Energies, Stocks and Indices.
  • semua pasangan mata wang tanpa akhiran (akaun Pro, Spread Mentah, Nol dan Standard Plus) Crypto, Energi, Stok dan Indeks.

Nilai Tahap Jurang untuk beberapa pasangan mata wang biasa:

Instrumen perdagangan Tahap Jurang (dalam pip)
AUDUSD 10
EURUSD 8
GBPUSD 7
NZDUSD 16
USDCAD 10
USDCHF 10
USDJPY 8
XAUUSD 3 spread **
BTCUSD 24

* Nilai Tahap Jurang boleh berubah. Perubahan mempengaruhi pesanan baru dan yang belum selesai.

** Spread yang digunakan adalah pada saat pelaksanaan pesanan. Sila lihat Contoh 2 di bawah.

Contoh Peraturan Tahap Jurang

Contoh 1:

Anda membuat pesanan Buy Stop untuk EURUSD pada harga 1.30560. Kemudian, jurang harga muncul. Harga Ask terakhir sebelum jurang adalah 1.30550, dan harga Ask pertama tepat selepas jurang adalah 1.30620. Untuk menentukan harga yang akan dilakukan pesanan Buy Stop anda, anda perlu mencari perbezaan pips antara harga Ask pertama setelah jurang dan harga yang anda nyatakan dalam pesanan anda:

(1.30620 - 1.30560) = 0.00060 = 6 pip.

Sekarang, periksa jadual untuk mencari nilai Tahap Jurang untuk instrumen yang anda jual - dalam kes ini EURUSD, iaitu 8 pip.

Sejak 6

Contoh 2:

Bayangkan anda meletakkan Stop Loss pada pesanan Buy XAUUSD pada 1817.635. Jurang harga muncul dan harga Tawaran terakhir sebelum jurang adalah 1817.730, dan harga Tawaran pertama selepas jurang adalah 1814.730. Harga Ask pada masa ini ialah 1815.030.

Spread = (Harga Ask - Harga Bid) / Saiz Pip

= (1815.030 - 1814.730) / 0.01

= 30 pip

Oleh itu, nilai tahap jurang untuk XAUUSD pada masa ini akan menjadi 3 x 30 = 90 pip

Untuk mengetahui harga di mana pesanan Beli anda akan ditutup, anda perlu memeriksa perbezaan pips antara harga Bid pertama setelah jurang dan harga yang anda nyatakan dalam pesanan anda:

(1817.635 - 1814.730) / 0.01 = 290.5 pip.

Sejak 290.5 90, sesuai dengan Peraturan Tingkat Kesenjangan, pesanan Beli Anda akan dilaksanakan pada Stop Loss pada tahun 1814.730.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!