Berapa Banyak Jenis Pelaksanaan Pesanan di Exness?

Berapa Banyak Jenis Pelaksanaan Pesanan di Exness?
Terdapat 2 jenis Pelaksanaan Pesanan yang merangkumi Pelaksanaan Instan dan Pelaksanaan Pasaran. Kedua-dua jenis ini beroperasi sedikit berbeza, masing-masing mempunyai ciri dan kekurangannya sendiri.

Pelaksanaan Segera

Pelaksanaan Segera adalah kaedah di mana broker melaksanakan pesanan pada harga yang diminta pedagang, atau tidak sama sekali.

Memohon

Karena harga berubah terus, pesanan mungkin tidak sesuai dengan harga yang diminta pedagang, yang akan menghasilkan permintaan semula . A requote adalah satu cara untuk memberitahu seorang peniaga bahawa harga mereka diminta tidak lagi tersedia dan memberikan mereka kira-kira 3 saat untuk menerima atau menolak harga baru. Jika diterima, pesanan akan dilaksanakan pada harga yang baru tetapi jika mereka menolak harga baru atau tidak bertindak balas kepada requote maka perintah itu dibatalkan sama sekali.

Penyimpangan

Pedagang juga dapat memilih tetapan untuk melaksanakan pesanan secara automatik ketika mereka berada dalam julat tertentu (atau penyimpangan) dari harga yang diminta. Sekiranya harga telah berubah tetapi masih termasuk dalam penyimpangan yang ditetapkan oleh pedagang, pesanan akan dilaksanakan dengan pembetulan harga. Jika ia melebihi sisihan, peniaga akan menerima requote yang boleh diterima, ditolak atau diabaikan dengan hasil yang sama seperti sebelum ini.

Contohnya : Harga yang diminta oleh pedagang pada 1 lot GBPUSD adalah 1,30442, dan mereka mempunyai penyimpangan yang ditetapkan pada nilai 0,5. Sekiranya harga berubah menjadi 1.80442 atau 0.80442, pesanan akan dilaksanakan secara automatik pada 1.80442 atau 0.80442. Tetapi jika harganya menjadi 1.80443 (atau lebih tinggi) atau 0.80441 (atau lebih rendah), maka permintaan akan berlaku.

Pelaksanaan pasaran

Pelaksanaan Pasar adalah kaedah di mana peniaga melaksanakan pesanan pada harga semasa dalam pecahan sesaat. Harganya boleh menjadi lebih tinggi atau lebih rendah daripada harga yang dilihat peniaga di tingkap terminal kerana harga selalu berubah.

Satu perbezaan utama antara Pelaksanaan Pasar dan Pelaksanaan Instan adalah bahawa permintaan tidak berlaku dengan jenis pelaksanaan ini. Walau bagaimanapun, terutamanya dalam tempoh turun naik pasaran, anda meningkatkan risiko kerana kemungkinan turun naik harga dalam jangka masa yang singkat.

Jenis pakaian yang kuat ini adalah kaedah pelaksanaan terpantas dan ini memberi peluang untuk akses pasaran 100% kepada peniaga.

Pertimbangkan jadual berikut untuk perbandingan dua jenis pelaksanaan pesanan:

Pelaksanaan Segera Pelaksanaan pasaran
Permintaan boleh berlaku. Tiada permintaan.
Pelaksanaan bergantung pada ketersediaan harga. Pelaksanaan dijamin.
Kawal selipar turun naik Risiko lebih tinggi berkaitan dengan turun naik.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!