Panduan Permulaan untuk Pelabur dalam Perdagangan Sosial Exness

Panduan Permulaan untuk Pelabur dalam Perdagangan Sosial Exness
Selamat datang ke Sosial Trading, peluang baru yang menarik untuk berdagang! Sebagai pelabur, anda boleh ‘menyalin’ strategi yang dibuat oleh penyedia strategi dan memperoleh keuntungan bersama.
Artikel ini adalah panduan anda untuk semua yang perlu anda ketahui sebagai pelabur:

Mengenai Perdagangan Sosial

Perdagangan sosial adalah perkhidmatan di mana pelabur menyalin strategi yang disusun oleh penyedia strategi sementara mereka semua memperoleh keuntungan bersama.

Aplikasi Exness Social Trading menyajikan cara menarik untuk menyalin perdagangan dan penuh dengan ciri. Mana-mana pelanggan Exness yang ada boleh mula menggunakan aplikasi dengan akaun yang ada , dan boleh menjadi pelabur dan penyedia strategi.


Bermula

Log masuk:


Sekiranya anda sudah mempunyai akaun dengan Exness, pilih Log masuk dan masukkan alamat e-mel berdaftar dan kata laluan Kawasan Peribadi anda untuk log masuk.

Membuat akaun baru:

 1. Sekiranya anda mendaftar akaun baru, klik Bermula dan pilih negara anda, pilih alamat e-mel, dan tetapkan kata laluan; kemudian tetapkan kod laluan untuk membuka kunci aplikasi dan / atau tetapkan biometrik cap jari Touch ID.
 2. Seterusnya, anda boleh melengkapkan pengesahan akaun anda atau melangkau langkah ini dan kembali kepadanya kemudian. Akaun anda berjaya dibuat dan anda boleh mula meneroka strategi aplikasi.
Sekiranya anda memilih untuk melangkau langkah ini, harap maklum bahawa anda tidak akan dapat membuat deposit ke dompet anda tanpa menyelesaikan pengesahan akaun.
 1. Untuk menyelesaikan pengesahan akaun, ketuk ikon Akaun dan klik Aktifkan kaedah deposit . Anda sekarang akan diminta memasukkan nombor telefon aktif dari negara tempat tinggal anda dan mengesahkannya dengan memasukkan kod 6 digit yang dihantar ke telefon anda. Anda juga perlu memberikan beberapa maklumat peribadi. Setelah menyelesaikannya, anda akan dapat membuat deposit hingga USD 2000 selama 45 hari. Untuk membuang had ini, ikuti langkah seterusnya untuk menyelesaikan pengesahan akaun penuh.
 2. Peringkat terakhir untuk pengesahan penuh adalah memuat naik dokumen sebagai bukti identiti (POI) dan tempat tinggal (POR) dan mengisi profil ekonomi anda
Anda akan melihat nota mengenai jenis dokumen dan format yang kami terima. Harap patuhi mereka semasa membuat penyerahan anda. Perhatikan juga bahawa diperlukan sehingga 24 jam untuk setiap dokumen anda diperiksa oleh pakar kami. Setelah disahkan, anda akan dapat membuat deposit dan mula melabur.

Aplikasi Perdagangan Sosial terbahagi kepada tab utama strategi , Portofolio , dan tab Akaun .

Kawasan Utama Strategi

Kawasan utama strategi adalah di mana anda boleh melihat pelbagai strategi dengan pelbagai kriteria, termasuk Mengikut Mata Wang dan Paling Banyak Disalin . Di bawah, anda akan melihat kemampuan untuk melihat semua strategi, dan menyusunnya mengikut:

 • Kembali
 • Risiko
 • Suruhanjaya
 • Bilangan pelabur

Terdapat juga sebilangan penapis termasuk:

 • Kembali
 • Risiko
 • Bilangan pelabur
 • Negara penyedia strategi

Portfolio

Jejaki semua pelaburan aktif anda, sejarah penyalinan dan baki yang ada, serta membuat deposit dan pengeluaran .

Akaun

Di sini anda dapat menguruskan tetapan akaun , mengesahkan dokumen anda, memulakan LiveChat dengan sokongan, mencari pautan pasangan anda , dan bahkan membuat deposit / pengeluaran ke dalam dompet anda.


Cara deposit dan pengeluaran

Untuk deposit:

 1. Log masuk ke aplikasi Perdagangan Sosial dan ketik tab Akaun .
 2. Klik Buat deposit untuk meneruskan.
 3. Pilih kaedah pembayaran dan ikuti arahan untuk menyelesaikannya.

Untuk menarik diri:

 1. Log masuk ke aplikasi Perdagangan Sosial dan ketik tab Portfolio .
 2. Klik elipsis (...) di dompet anda dan pilih Withdraw .
 3. Pilih kaedah pembayaran dan ikuti arahan untuk menyelesaikannya.


Memilih strategi yang tepat

Memahami maklumat yang diberikan oleh strategi boleh sangat berguna dalam membuat keputusan yang tepat mengenai strategi mana yang harus anda ikuti.

Halaman strategi menyediakan sejumlah maklumat mengenai strategi dan penyedia strategi itu sendiri. Anda boleh mendapatkan butiran seperti nama penyedia strategi, tarikh pendaftaran, penerangan strategi, petunjuk penting mengenai prestasi strategi, statistik, instrumen perdagangan, pesanan, tempoh perdagangan, dan komisen.


Menyalin strategi pertama anda

Untuk mula melabur dalam strategi, ikuti langkah-langkah ini.

 1. Log masuk ke aplikasi Perdagangan Sosial.
 2. Semak imbas dan pilih strategi yang menarik bagi anda.
 3. Menilai statistik strategi.
 4. Untuk menyalin strategi ini, ketuk Mula Menyalin .
 5. Pilih jumlah yang ingin anda laburkan.
 6. Tahniah, anda kini menyalin strategi.


Bagaimana komisen berfungsi

Apabila anda menyalin strategi, anda dapat melihat tahap komisen yang digunakan strategi. Ketika strategi mulai menguntungkan, pelabur membayar peratusan tertentu dari pendapatan mereka kepada penyedia strategi pada akhir tempoh perdagangan tersebut .

Tiada komisen akan diberikan untuk kerugian dan sebarang keuntungan yang dibuat oleh Penyedia Strategi kemudiannya tidak akan memperoleh komisen mereka sehingga keuntungan tersebut melebihi jumlah yang hilang sebelumnya.

Komisen perdagangan dikira pada akhir tempoh perdagangan biasa dan mengambil beberapa aspek dalam pengiraan. Berikut adalah formula teknikal yang digunakan untuk mengira komisen:

Investment_Commission (USD) = (Ekuiti + jumlah (Paid_Commission) - Invested_amount) *% komisen - jumlah (Paid_Commission)

 • Ekuiti - ekuiti pelaburan semasa.
 • jumlah (Paid_Commission) - jumlah komisen yang dibayar sehingga tarikh pelaburan tertentu.
 • Jumlah pelaburan - baki permulaan pelaburan.
 • % komisen - kadar komisen yang ditetapkan oleh penyedia strategi

Semua hasil dari formula dibundarkan ke bawah.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!